Sahte Google+ Davetlerine Dikkat

Sahte Google Plus Davetleri

Sahte Google Plus Davetleri

Haziran ayında açılmış olmasına rağmen hızla büyüyen ve aktif olduğu ilk hafta içinde 10 milyon kullanıcı sayısına ulaşan Google+, siber suçluların da ağ kullanıcılarını hedeflediği bir merkez haline geldi. Kaspersky Lab uzmanları siber suçluların Google+’da kullanıcıları e-posta ile gönderilen davetiyelerle hedeflemeye başladığını belirledi.

Uzmanlara göre sosyal iletişim ağları şirketlerin güvenliklerini ve gizliliklerini tehdit eden en büyük araç. Özellikle yeni sosyal ağların açılması ve popüler hale gelmesi siber suçluların kendi çıkarları için virüs ve tehdit yazılımları kullanabilmesi için adeta bir suç cenneti yaratıyor. Her sosyal iletişim ağında olduğu gibi Google+’da da çok fazla özel bilginin paylaşılmasından dolayı kullanıcılar bazı sorunlar yaşayabiliyor.

Kaspersky Lab Uluslararası Araştırma ve Analiz Grubu Kötü Amaçlı Yazılım Araştırmacısı Fabio Assolini konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Google+ en yeni sosyal iletişim ağı. Heyecan verici bir ağ olmasına rağmen Kaspersky Lab tarafından yapılan araştırmalarda Brezilyalı siber suçluların kullanıcıları şimdiden kötücül linklerle virüslü sayfalara yönlendirdiği ortaya çıktı. Google+ daha büyüme aşamasında olduğundan, biz bu tip tehlikeler konusunda kullanıcıları uyarmanın büyük önem taşıdığını düşünüyoruz.”

Kaspersky Lab uzmanları Google + kullanıcılarına hesaplarını daha güvenli hale getirmek için şunları öneriyor:

Profil Yönetimi Profil düzenleme bölümü Google+’ın kişisel bilgilerin gizliliği açısından beyni sayılıyor. Bu bölümde gereken değişiklikleri yaptığınızdan ve gizlilik seviyenizi en yüksek seviyeye çıkardığınızdan emin olun.

Bir çevre diğerlerini yönetir- Google+’ı kullanmak için öncelikli olarak Çevre Yönetimi’nin nasıl kullanılacağını öğrenmek gerekiyor. ‘Circle’ yani ‘Çevre’ Google+’ın ana sistemi. Bu çevre ile arkadaşlarınızı, ailenizi ve iş arkadaşlarınızı gruplandırabiliyor, hangi Çevre’nin profilinizde neyi görebileceğini kontrol edebiliyorsunuz.

Anında Yükleme – Google+’a Android telefonunuzdan erişiyorsanız telefonunuzla çektiğiniz fotoğraf ve videoları anında yükleme imkanına sahipsiniz. Anında yükleme aracı ile fotoğraflarınız ve videolarınız web üzerindeki bir Picasa sayfasında dosyalanıyor ve sadece siz seçtiğinizde profilinize yükleniyor. Anında yükleme özelliğini Seçenekler bölümünden kaldırabiliyorsunuz.

Assolini son olarak “Kapskersy Lab olarak Google+’a üye olmak istiyorsanız bunu güvenli bir bilgisayar erişiminden yapmanızı ve pop-up pencerelerinin yanı sıra size farklı sayfalara yönlendiren linklerden uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Tüm bunların yanında kullanıcılar e-posta yolu ile gelen her davetiyeye güvenmemeli ve kabul etmemeli” diyor.

Kaynak: Hürriyet

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Sevebilirsin...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir